Technical Forum

SIMATIC ProTool / ProTool/Pro

OP7 !

Thread Starter: lamhuynhthanh   Started: 3/6/2007 9:43 AM   Replies: 7

« Previous thread Next thread »
Page 1 of 1 (8 items)
  3/6/2007, 9:43 AM
Joined 3/6/2007
Last visit: 11/28/2007
Posts: 9
Rating:
Rated: no ratings [0 out of 5 / rated 0 time(s)]. (0) 
Rated: no ratings [0 out of 5 / rated 0 time(s)]. (0) 
Dear expert,
in our project we are using 1 OP7. it's connected to PLC by profibus ( address is 50).
after downloading from PG, the error appeared : " 551 the AS address is not possible ".
Please help us to solve it problem.
many thank and best regards.
Huynh Thanh Lam. 
Top
  3/6/2007, 10:36 AM
Joined 4/24/2006
Last visit: 10/21/2014
Posts: 5623
Rating:
Rated: Excellent [4.18 out of 5 / rated 537 time(s)]. (537) 
Rated: no ratings [0 out of 5 / rated 0 time(s)]. (0) 
Hello,

It seems the OP7 cann't find the address of PLC. Do you have the right addresses programmed?
Is the cable correct?

Best regards,

Wizard
Top
  3/6/2007, 10:49 AM
Joined 3/6/2007
Last visit: 11/28/2007
Posts: 9
Rating:
Rated: no ratings [0 out of 5 / rated 0 time(s)]. (0) 
Rated: no ratings [0 out of 5 / rated 0 time(s)]. (0) 
in the Protool project :
in controller item - OP parameter i set : interface is IF1B and address is 50 ( the same add in HW cofiguration for OP7 ).
The cable is corrected : 6xv1440 2kh32.
please help.
thanks
Lam
Top
  3/6/2007, 10:57 AM
Joined 4/24/2006
Last visit: 10/21/2014
Posts: 5623
Rating:
Rated: Excellent [4.18 out of 5 / rated 537 time(s)]. (537) 
Rated: no ratings [0 out of 5 / rated 0 time(s)]. (0) 
Hi,

So your OP address is 50, what is the address of CPU?

The cable you use 6V1440-2KH32 is to download project to OP. But what cable do you use between OP and CPU?

Best regards,

Wizard
Top
  3/6/2007, 11:22 AM
Joined 3/6/2007
Last visit: 11/28/2007
Posts: 9
Rating:
Rated: no ratings [0 out of 5 / rated 0 time(s)]. (0) 
Rated: no ratings [0 out of 5 / rated 0 time(s)]. (0) 
The address of CPU is 2, slot 3 and rack 0 . it's right with HW configuration.
The cable between OP and CPU is profibus.
best regards
lam
Top
  3/6/2007, 12:18 PM
Joined 4/24/2006
Last visit: 10/21/2014
Posts: 5623
Rating:
Rated: Excellent [4.18 out of 5 / rated 537 time(s)]. (537) 
Rated: no ratings [0 out of 5 / rated 0 time(s)]. (0) 
Hi,

Well the slotnumber is the placenumber of CPU. So when using S7-300 this should be 2.blush

All parameters on Profibus network are the same? Baudrate, HSA etc.

Best regards,

Wizard
Top
  3/7/2007, 3:36 AM
Joined 3/6/2007
Last visit: 11/28/2007
Posts: 9
Rating:
Rated: no ratings [0 out of 5 / rated 0 time(s)]. (0) 
Rated: no ratings [0 out of 5 / rated 0 time(s)]. (0) 
we are using s7-400 and i check the CPU slot is 3.
the profibus baudrate is 1.5Mbps, HSA is 126.
i try to download again the the problem is remained.
best regards
Lam
Top
  3/7/2007, 7:49 AM
Joined 10/31/2005
Last visit: 10/21/2014
Posts: 2348
Rating:
Rated: Excellent [4.08 out of 5 / rated 226 time(s)]. (226) 
Rated: no ratings [0 out of 5 / rated 0 time(s)]. (0) 
Not sure it would help, but you can try following - enter slot number as 0. Also you have to check, whether your OP is 'visible' to PLC. To make this - enter STEP , then PLC-> Display accessible nodes. If OP is visible, then something wrong with OP communication parameters, if not - then you have to check cabling, interfaces, terminating resistors etc.
Top
Page 1 of 1 (8 items)
Actions